top of page
Romany (Ro) Titre - Conscialize voor vrouwelijke ondernemers.jpg

How to: Ondernemen met meer focus en structuur

How to ondernemer met focus en structuur: Diensten

"Ro, hoe zorg ik nou voor meer focus en structuur in mijn onderneming?" Dit is misschien wel de meest gestelde vraag die ik krijg van mijn ondernemersklanten. En dat is niet zo raar, want veel ondernemers zijn creatieven met een eindeloze stroom aan nieuwe ideeën voor hun bedrijf. En misschien herken je dat wel.


Maar een gebrek aan focus ligt daarmee op de loer en dat kan je bedrijfsgroei enorm belemmeren. Daarom deel ik mijn 3 tips met je waarmee jij met meer focus kunt gaan ondernemen.

Romany (Ro) Titre - Conscialize voor vrouwelijke ondernemers.jpg
How to ondernemer met focus en structuur: Tekst

1. Stop alsjeblieft met alles tegelijk willen doen

Met zo veel leuke, nieuwe, inspirerende ideeën is het soms moeilijk om jezelf te kaderen en je op een ding te focussen, maar mijn advies is altijd: "Stop alsjeblief met alles tegelijk willen doen! "Waarom?

Ons brein is niet gemaakt op te multitasken en hoewel je als ondernemer verschillende rollen te vervullen hebt en veel ballen in de lucht hebt te houden binnen je bedrijf, is het des te belangrijker om jezelf hier niet compleet in te verliezen. ⁠In plaats daarvan werkt het veel beter om je te focussen op een project tegelijk.  Accepteer dat je mentaal altijd al verder bent dan wat je op dat moment kunt uitvoeren en ga vanuit daar over in focused action. ⁠ ⁠


Het alles tegelijk doen syndroom komt ook vaak voort uit de illusie dat als je zoveel mogelijk doet je hier ook zoveel mogelijk impact mee maakt maar niets is minder waar. ⁠Het wisselen van focus kost je brein namelijk zoveel tijd dat je veel sneller resultaat zult ziet als je aan een ding tegelijk werkt. Maar hoe weet ik dan waar ik me op moet focussen?

2. Zonder doelen geen focus

Door helder te hebben wat jouw bedrijfsdoelstellingen zijn voor de komende weken, maanden en voor het komende jaar. Zorg dat je kiest voor doelstellingen die aansluiten bij de groeifase van je onderneming. 

Ik zie zo veel ondernemers afkijken bij succesvolle ondernemers die in een hele andere groeifase zitten, met als gevolg dat ze met van alles en nog wat bezig zijn behalve met hun kerntaken zoals de juiste klanten binnenhalen.


Ben je een startende ondernemer ga dan niet gelijk 5 producten op de markt zetten en jezelf marketen via alle mogelijke kanalen. Zorg ervoor dat je 1 onweerstaanbaar aanbod hebt voor 1 specifieke doelgroep en communiceer met hen via 1 kanaal. Heb je een goed lopend bedrijf en wil je slim opschalen? Scherp dan eerst je verdienmodel aan en breng in kaart welke optimalisaties je kunt doorvoeren op het niveau van marketing en sales, zodat je de juiste doelgroep aantrekt.

3. Your first step to your next sale

En voor alle ondernemers, ongeacht je groeifase, is het belangrijk niet de basis uit het oog te verliezen, namelijk het halen van je financiële doelstellingen en het genereren van voldoende omzet en winst. Yes, een totale open deur maar het zal je verbazen hoe weinig focus hier bij veel ondernemers op ligt. En misschien maak jij je hier ook wel eens schuldig aan dus vraag jezelf de komende week eens af:

Wat is de eerste next step naar mijn volgende sale?

En draagt deze activiteit hier wel of niet aan bij?


Ik kan je garanderen dat je dan veel makkelijker je focus kunt verschuiven van het 'nog een keer aanpassen van je website', of 'urenlang door instagram scrollen' naar activiteiten die wel resultaat zullen opleveren, zoals new business of intakegesprekken.

How to ondernemer met focus en structuur: Diensten


GRATIS SALESGUIDE

7 slimme salesstrategieën om je winst en omzet te verdubbelen, zonder in te leveren in vrijheid en vrije tijd

Download de conscious business sales guide en ontdek hoe jij met de secret sales hacks die ik ook deelde met CEO's en leiders van miljoenenbedrijven, jouw  winst en omzet verdubbeld zonder in te leveren in vrijheid en vrije tijd

Sales Guide Image(1)_edited.jpg
How to ondernemer met focus en structuur: Over ons
bottom of page