Screen%20Shot%202020-09-24%20at%2019.08_edited.jpg

Case: Sugarrr

Uitdaging: Hoe kun je je merkbekendheid vergroten en je product, pricing, marketing en social media strategie vormgeven zodat het echt aanslaat bij je doelgroep?

Conscialize helpt Sugarrr met het van A tot Z groeien van haar merk in duurzame accessoires. Tijdens Conscious Business school hebben we Sugarrr naar een hoger niveau getild door dieper te duiken in haar verdienmodel, product en pricingstrategie, merkpositionering, marketingstrategie, sociale media en contentstrategie. merkpersoonlijkheid, merkwaarden, purpose, missie en visie van het merk. Door marktonderzoek, consumentenonderzoek en een concurrentie-analyse uit te voeren over het merk en - niet onbelangrijk - door te werken aan Psychological Mastery van founder Marilyn op het niveau van haar purpose, kernwaarden en persoonlijkheid en leren omgaan met onzekerheid en perfectionisme.

Het resultaat: Een ijzersterke groeistrategie, een nieuwe collectie die perfect aansluit bij de wensen van de doelgroep en nieuwe samenwerkingspartners. Meer zelfvertrouwen en een droombedrijf wat helemaal past bij de purpose, waarden en persoonlijkheid van founder Marilyn. 

SUGARRR

Deze keer een hele mooie samenwerking met Marilyn van Sugarrr in de spotlight. Tijdens Conscious Business School ging Marilyn als een speer en maakte een prachtige transformatie door met haar business. Ze ontworp haar nieuwe collectie in duurzame accessiores en vond in binnen en buitenland de juiste samenwerkingspartners, waardoor haar collectie binnenkort niet alleen online in haar webshop maar ook in de winkel te verkrijgen is.

Vertel eens, wie ben je en wat doe je met je bedrijf Sugarrr?

Ik ben Marilyn, founder van Sugarrr, het merk voor duurzame tassen en accessoires. Mijn liefde voor het maken van accessoires begon een paar jaar geleden toen ik mijn eerste basic shopper bag van leer maakte. Destijds werkte ik met alle soorten materialen, zonder veel af te weten van de achtergrond ervan.


Tijdens mijn reis om voorlichting te krijgen over de impact van onze keuzes op het milieu, besloot ik om duurzamere materiaal keuzes te gaan maken. De collectie bestaat momenteel uit tassen en accessoires van veganistische materialen zoals kokos biomateriaal, cactus materiaal en gerecycled vilt (van oude bedrijfsuniformen). Allemaal duurzaam, bewust en handgemaakt!
Met Sugarrr wil ik bijdragen aan een betere wereld en aan het behoud van de planeet door consumenten een duurzaam en mooi alternatief te bieden. Daarbij zullen reduce, re-use en repurpose het uitgangspunt zijn.

Waar liep je tegenaan op business en psychologisch vlak voordat je startte met Conscious Business School?

Voordat ik startte met Conscious Business School had ik nog geen helder plan voor het groeien van mijn bedrijf. Ik had wel een beeld van mijn doelgroep maar dat was nog niet specifiek genoeg. Met de ontwikkeling van de collectie en het bepalen van mijn prijzen deed ik eigenlijk maar wat. Ik dacht er nog niet zo bewust over na wat leidde tot veel losse producten die geen collectie vormden.  Veel tijd ging ook naar het bedenken van posts voor sociale media en er zat niet voldoende afwisseling in.


Perfectionisme en onzekerheid maakten dat ik niet snel stappen durfde te nemen en mezelf vaak met andere ondernemers vergeleek. Dan kreeg ik het gevoel dat anderen veel verder waren en het al veel beter deden.

Hoe heeft je deelname aan Conscious Business School bijdragen aan het groeien van je business?

Heel veel inzicht, duidelijkheid en bevestiging door de onderzoekscijfers, dat de volgende stappen in mijn onderneming in de juiste richting worden gezet. Ik heb mijn doelstellingen in Asana geordend en uitgewerkt in subdoelen. Dat biedt een duidelijke focus voor de komende tijd.Nadenken over wie nou echt mijn doelgroep is en wat ze belangrijk vinden was heel waardevol. Daardoor staat bij het maken van een nieuw item nu de behoefte van de klant centraal.
Ik had eerst vrouwen in een bepaalde leeftijdscategorie als doelgroep, maar dat zegt niet zo veel over wat hun drijfveren zijn. Nu is het duidelijk dat de doelgroep van Sugarrr mensen zijn die kritisch kijken naar de mate van duurzaamheid bij merken en die geven om een betere wereld.

Het benoemen van de emotional benefits van  mijn product lukt nu veel beter. De ontwikkelde persona helpt  bij het schrijven van content en het ontwikkelen van de collectie. Door mijn tone of voice, merk kleuren en visuele merkidentiteit aan te passen is de engagement op social media toegenomen.


De financiële kant van mijn business bekijken en het ontwikkelen van een pricingstrategie was een hele eye-opener. Ik bedenk niet meer op gevoel een prijs maar bereken de productiekosten en tel een winstmarge daarbij op. Bij de keuze van materialen probeer ik de productiekosten laag te houden, zodat de collectie betaalbaar is.

Wat heeft het werken aan je psychological mastery tijdens Conscious Business School je gebracht?

Het gedeelte van psychological mastery vond ik het fijnste omdat dit het hele plan naar een hoger niveau bracht. Je kijkt namelijk wat voor jou belangrijk is. Eerder had ik dit nog niet zo concreet voor mezelf op een rijtje gezet. Het bespreken van je purpose, kernwaarden zijn en je persoonlijkheid is echt een goede basis voor een business. Hierdoor kun je meer genieten van ondernemen omdat je bezig bent met het doen wat je leuk vindt.
Nu is mijn werk met Sugarrr nog veel dichter bij mijn persoonlijke doelen komen te staan en ik merk dat ik hierdoor veel meer plezier heb in het ondernemen omdat het niet meer voelt als werk.

Ik ben nu ook zekerder van mijn merk en mijn eigen kwaliteiten en als ik nu naar de concurrentie kijk dan denk ik: “Ja, dat kan ik ook!” Naast een plan heb ik ook iemand om te sparren. Tijdens Conscious Business School zie je steeds beter voor je waar je naartoe gaat met je bedrijf.

Screen Shot 2020-10-09 at 15.59.18.png

Wat vond je het meest waardevol aan Conscious Business school?

Het psychological mastery gedeelte voegt heel veel waarde toe. Het bespreken van omgaan met angst en stress, inzicht in je eigen persoonlijkheid, je purpose formuleren en het afstemmen van je business op je persoonlijkheid geeft veel rust en vertrouwen en is een goede basis om te bouwen aan een mooie business. Het is heel prettig dat de je business strategie op je persoonlijkheid wordt afgestemd.


Bij Conscious Business School heb je een hele goede opbouw van het programma en opvolging van de elementen van je business van branding en marketing naar je social strategie en content, waardoor je er in een lijn aan werkt. Ik heb wel eens losse workshops gevolgd waarna je snel weer vastloopt omdat je niet kan sparren en geen persoonlijk advies krijgt van hoe je de informatie specifiek op jou bedrijf moet toepassen. Dat krijg je bij Conscious Business school juist wel.

Hoe heb je de samenwerking met Ro ervaren?

Wat ik prettig vind is dat Ro door haar business kennis en ervaring naar boven kan halen wat de mogelijkheden zijn voor mijn business. Tevens geeft ze geruststelling dat het ok is waar je nu staat in je business maar ook laat zien waar je naartoe kunt werken.


Ro heeft een fijne open stijl van werken waardoor je op je gemak bent om ook echt persoonlijke dingen te delen die te maken hebben met je onderneming. Dit heeft mij  enorm veel rust gegeven omdat ik weet dat er iemand met me meedenkt en dat haalt veel stress en spanning er vanaf, waardoor ik meer ben gaan van genieten van het ondernemen.

Zou je Conscious Business School aanraden en zo ja aan wie?

Ja, maar het is niet voor iedereen. Als het je alleen maar om de winst gaat en je wil niet vanuit je purpose en kernwaarden werken is het  waarschijnlijk beter om een ander programma volgen. Conscious Business School is wel iets voor jou wanneer je wilt ondernemen vanuit je kernwaarden en purpose en die centraal wilt stellen in je onderneming. 


Zodat je hierdoor echt een bedrijf kunt runnen wat bij je past en waar je echt blij wordt, waardoor je met veel meer focus kunt ondernemen en echt waarde kunt toevoegen aan het leven van je klant.

Welke successen heb je na Conscious Business School gehad?

Ik ben benaderd door een internationale partij (uit India) die interesse heeft om mijn producten te importeren naar het buitenland. Ook heb ik een aantal samenwerkingspartners benaderd zodat mijn producten niet alleen in mijn webshop maar binnenkort ook in de winkel te verkrijgen zijn.


Samen ook jouw (merk)strategie richting geven?